Legender fra hele verdenen - YouTube links


Legends never die

Noget man altid kan bruge i sin worldbuilding, som idé til en historie eller sidequest, er myter og legender.

Jeg har fundet et par YouTube videoer med myter og legender fra hele verdenen. De kommer til at ligge i bunden af indlægget. 

Men hvad kan du bruge myter og legender til?

Naturligvis tilføjer de en ekstra dimension til verdenen, men de viser også hvem man ser som helte og skurke. Tag fx Robin Hood, der stjæler fra de rige og giver til de fattige - det viser så meget om, hvordan klasse fordelingen er og at de rige bare er nogle skurke, der rager til sig i skatter og afgifter

Måske er fortællingen at Storulvens klan stod sammen med 3 andre klaner og bekæmpede den onde drage og som belønning fik de tildelt et landområde hver.

Det kan også være at heltene er præsterne som med deres magi holdt liv i byen under den mørke hungersnød og derfor har de til al evighed en stor del af magten. Hvad man måske undlader at fortælle om denne magi er nok det mest interessante.

Eller krigsherren Erik Elmeblod (jeg håber ikke han allerede findes) som udvidede riget betragtelig ved at føre krig sammen bersærkerne fra nord som han havde hyret som lejesoldater.

Legender kan bruges til meget - kast dig ud i det. Se nogle videoer og skriv dine egne.



Links til YouTube

Fra Ted-Ed - myter fra hele verdenen 55 videoer i listen

Keltiske:





Populære opslag fra denne blog

Inspiration: moodboards

Kroer og udskænkningssteder