Inspiration: moodboards



Inspiration: Moodboards og skattekister

Et moodboard er en samling af billeder. En fysisk eller digital collage, der kan omfatte billeder, teksturer, farvepaletter, skrifttyper, og endda lyde eller musik. Det bør reflektere verdenens atmosfære, tone og æstetik.

Jeg laver flere Moodboards, især når jeg skriver serier. 

  • Et for verdenen: landskaber, arkitektoniske stilarter, planter, monstre, biler... 
  • Et for hver af hovedpersonerne - udseende, tøjdesign, indretning, bøger, kæledyr, accessoires
  • Eventuelt moodboards over specielle steder - byer, grotter, druidecirkler, altre, fangekældre

Det giver en dejlig form for visuel inspiration.


Typer af Moodboards

Download til PC

Mine første "moodboards" bestod i at jeg downloadede mange megabytes af billeder og gemte dem i biblioteker på min computer. Det er så den sikre måde at miste dem når computeren dør! Og jo computere dør overraskende nok - jeg havde to PC'ere, der stod af i 2023, så tag backup! Eller brug dropbox, google drev, onedrive eller lign, hvis du laver mood-biblioteker.



Pinterest

Hvis du vil gemme ting fra Pinterest, på Pinterest - så er det vanvittigt nemt inde fra hjemmesiden eller appen. Bare vælg hvilket board du vil gemme på og klik Gem (Save) på det du vil gemme.



Men nu er det ikke alle billeder man lige finder på Pinterest, om end der er mange. Billeder som ikke allerede er på Pinterest, kan være lidt omstændige at få derhen. Men der findes en løsning. Der er en udvidelse til Chrome (og sikkert også andre browsere).

Find udvidelser og Web Store


Find og installer Pinterest udvidelsen


Når du er logget ind på pinterest-udvidelsen, kan du kopiere billeder til Pinterest ved at bruge (P)-ikonet i toolbaren

Eller ved at holde musen over billedet og klikke på Save, som dukker op i hjørnet



De næste trin for dit Moodboard

Generelt er det god ide at bruge sine lav-energi-dage på at samle visuelle ressourcer. Man får lige en tiltrængt skrivepause, men uden at være fuldkommen uproduktiv. 

Når du nu har samlet en række billeder, så begynd at organisere og finpudse dit moodboard. Fjern elementer, der ikke længere føles passende, og søg efter specifikke detaljer, der virkelig fanger essensen af din verden.

Brug det som kreativ stimulans: Dit moodboard skal ikke kun være en reference, men også en kilde til inspiration. Når du føler dig fastlåst eller mangler ideer, vend tilbage til dit moodboard for at genoplive din kreativitet.


Skattekisten

Når det ikke er nok kun at have billeder på en computer?

Ja så samler man ting. Måske strandsten og muslingeskaller i forskellige nuancer. Eller hvad der nu er relevant for ens historie og/eller hovedperson. 

Jeg har fx. en heks. Så er det fx relevant at samle tarotkort, sten, knoglestumper, fjer, sten, dimser...

Populære opslag fra denne blog

Legender fra hele verdenen - YouTube links

Kroer og udskænkningssteder